27 December 2010

Penutup 2010 - Final Part

BY Fath_n!e$@ IN 2 comments

Continue....

Me stay kat uni selama 4 tahun. Untuk accounting cource, kami semua kena habiskan selama 4 tahun. Tapi bagi budak2 diploma, diorang leh transfer credit hrs diorang. So adala kakak2, abg2 yang dpt hbs kan degree diorang dlm 3 thn setengah jer. Banyak kenangan me sepanjang menjalani campus life. Jangan tak tau, me dulu player uni + kolej tentu2 la... Untuk uni, me wakil dlm game bowling. Tapi bagi wakil kolej, me main dalam hoki + bowling.. Netball kekadang if rasa nak main.. Hoki ramai sgt yang lebih talented dr me....If nak kira kena bola ker, kayu hoki ker, me dah lali semua tu. Tapi nasib me baik la tak kena teruk2..Bantai orang dgn kayu hoki ada la...hahaha..nak main kasar sangat, hambik engko..::wink::.. Me ingt gi, mmber team, Sutai, pecah hidung..kena libas..aduihh..berdarah tak hingat... Tapi dia memang player terbaik la...player uni tu... Cuma yang upset skit, sampai graduate, me tak pernah cuba go-kart uum dan golf di uum tu....xoxoxoxo.....

Lepas graduate Oct,2008, dalam November, me dapat kerja sebagai auditor di ET , chain ferry..Hah! Memang terbaik la tempat ni. Mengajar erti keSABARan tahap cipan (melampau).. Tapi tak payah la crita panjang lebar..bior la..Tapi yang pastinyer, memang pengalaman yang BESH bekerja dengan bangsa lain... Banyak pengalaman la..hahahaha.. Me bertahan di ET selama setahun cukup...tak dak kurang2..mula masuk 25/11/08 - 24/11/09. Memang me tekad habis-habisan. Ujung tahun, chow!!!! Dapat job lain ker, tak dapat job lain ker, me memang nak BLAH..Hapa ku kesah...!!!

Hurm..orang kata, rezeki ada di mana-mana. Jika itu rezeki kita, kita akan dapat. Dalam seminggu me lepak rumah, me dapat job lain. sekarang di HnC. Still dalam accounting nyer line. Me sebenar nya suka jadi auditor or accountant. 2-2 best. dan 2-2 still related dgn me. So me tak kesah memana... so, di HNC  me masih menjadi auditor. Korang nak tau, me kerja brapa lama kt company ni? hahaha..Cuba teka??? 3 bulan lebih..hahhaha....terbaikkkkk!!!  Dan yang terakhir setakat ini ialah di KISB....hehehe.. This company antara dalam short list me selain daripada UDA Holding... Tapi yang pasti nyer, me tidak lagi sebagai auditor.. me dah jadi lain.... but still in acctg line...hahaha...Alhamdulillah... I got what i want.. And i can B whatever i want to B..semuanya dengan ketentuan-NYA..Alhamudillah...

Sekian.......

p/s:- Kepada semua ahli2 famili + kengkawan + bakal kawan + bakal famili + bekas teman gaduh2, me nak mohon 1000 kemaafan pada korang semua k! If sepanjang tahun 2010, dan senang cerita dari 1985-2010 if me ada terbuat salah, terguris perasaan, me mohon beribu kemaafan. Nobody perfect rite! Halalkan ilmu yg korang semua tumpahkan pada me. If ada hutang-hutang yg lom langsai, just let me know k! Tapi rasa nyer mcm tak dak jer. Even pada goment sekali pun...Tp if ada, g tau jer, sementara me lom menutup mata... Finally, Selamat Tahun Baru...Jumpa di 2011!! 


Salam...
Luv; fkz

Reactions:

2 comments:

mdsaf_kyo said...

hebat... teruskan usaha yg terbaik utk KISB....

Fath_n!e$@ said...

baik......