25 December 2010

Kesibukan bertambah-tambah

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam semua..
Sejuk bangat ini malam...Hujan dari kol 7 lebih sampai sekarang masih renyai-renyai lagi..

BTW, me teringin sangat nak coret itu ini. tapi kesuntukkan masa yang teramat sangat.. Ntah la korang mcm  mn. Mungkin ada masa kot. Me ada masa, tapi me gunakan masa "itu" untuk me mendapatkan rehat yang secukupnya. Penat otak, tak sama dengan penat guna tenaga.

Start last week, me balik kol 7 lebih. Cuma bila me pergi work dgn mom, me akan balik kol 5.40 ptg. Itu pun sampai dkt mom dlm kol 6.05ptg. Sian mom terpaksa menunggu lak. Kebetulan my sis nyer car ada kat sini. So me pun used la car dia wat sementara waktu. Sebab me terpaksa balik lewat 2 minggu ni. It's became normal bila dah kerja department ini. Tu pun sorang-sorang. Ank buah semua dah balik.waaaaa....hukhuk...Cuma last day (Thursday -23/12/10) kitaorang stay back sesama till today mende tu baru settle. Orang lain mungkin tengok easy. But it's too difficult bila ia akan melibatkan money + revenue syarikat. So, korang faham2 sendiri la ek. Bagi yang bekerja dlm accounting environment, they already known. Including me. Dah pernah tension time jadi auditor, and now as account exec.

Orang lain senang jer. Just asking, company ada untung tak? Bonus agaj2 dapat berapa bulan? Saya tak nak rugi2..nanti kena jawab..Hello...Apa kes? For the acctg part, everything based on evidence + supporting document. No supporting document, no record. Okey!!! Everything for the audit purpose. and the most important RULES & REGULATION by GAPP. All of you know, what means of GAPP? Please ask Uncle Google..::wink::...

Macam-macam ragam. Mulut lebih laju dari tangan. Apa kes??
Nak marah, baya my daddy.. Tegur ambik endah tak endah... Huh. apa yang leh me wat, bagi deadline. Buat la macam mana pun, pukul sekian2, nak ada atas meja..!!!Like pahat dan tukul...argghh..!!! Hari-hari yang sungguh tension. But i loike this job... 

Kekadang me terfikir-fikir sendirian, macam mana nak kawin? Ada ker orang yg leh trima me yang gila kerja?  Yang sibuk bila hujung bulan, hujung tahun dan awal tahun? Hah! Me fikir lah sendiri.... That's y la me lebih suka dalam keadaan sekarang. No commitment. So hati me tak sakit + terluka, dan hati "sumeone" pun tak terasa sunyi bila me sibuk. Sampai bila? Ntah.. Tapi bla g memana orang itu tanya, orang ini tanya. Penat kot kekadang tu nak menjawab persoalan cepumas. tapi sekarang dah biasa. Lali dah... Lantak la orang nak kata apa. Diorang punya mulut jua. So, me tak de hak tuk tutup mulut2 diorang.

Reactions:

0 comments: