02 October 2010

Segalanya Telah Berakhir (^_^)

BY Fath_n!e$@ IN 2 comments

Alhamdulillah, syukur, segala-galanya telah pun berakhir dengan suasana yang tenang. If korang yang baca post2 me sebelum ni, korang mesti tertanya-tanya apa masalah me kan? Hurm, tentang masalah apa yang me tanggung n face tak payah la diceritakan disini. Seperti membuka pekung sendiri. Tapi yang mana tau, tau la. Tapi yang pastinyer, memang korang semua tak tau. Yang tau hanya sorang jer. My Adeq... Thanks adeq. Terpaksa meminjamkan bahu adeq untuk along sepanjang perkenalan kita. Mungkin benda yang kita face berbeda. tapi dipermulaan penceritaannya agak sama.


This monink, me telah g somewhere dengan my beloved sister, K'ngah dan bro-in-law, Bro.Syah. Thanks Kak Ngah n Abg Syah sebab bawa kak cik, if tak, tau mcm mana. I don't  know  kt mana tempat tu.....huhuhu...On the, me nyer perasaan bercampur baur. Semalam pun on9 kejap jer, then terus masuk bilik tido. Ingatkan leh la lelapkan mata dengan tenang nyer. Makin nak pagi, makin tak leh nak tidoq. Macam nak gi jejalan memana jer. Nervous siottt......!!!!!! Bangun tido bangun tido, lepas solat subuh, tido balik, terus terlelap sampai kol 8.30pg. Hah!, padan muka..

Terima kasih Allah, sebab memberikan hamba-Mu ini kekuatan dan membuka hati me tuk pergi selepas 12 tahun. Aminn.... How to describe my feeling dat time??Huh, me pun tak tau.... The situation kt sana just keep for myself only.. Yang pastinya, me dah pun merasakan diri ini tenang berbanding dahulu. Semua yang me buat adalah kerana ALLAH.. tiada paksaan. Me yang sendiri nak pergi dan telah memikirkan semua ini dah lama. Cuma kali ini baru tertunai impian me.. Dulu, ada orang paksa, tapi itu dulu. Me kata, biar me pergi dengan sendirinya. Jangan ada orang suruh mahupun paksa. If tak, memang me takkan pergi. Alhamdulillah, Allah telahpun makbulkan doa hamba-Nya yang lemah lagi hina ini.

On da way back, my sister n bro.tanya, y kak cik nak g sana?? ermm..i don't hve the answer...The most important, my heart. Hati me yang mengerakkan me supaya PERGI..!! GO..!!! Alhamdulillah....

 Bagaimana kita hendak menghilangkan rasa kebencian kita terhadap 
orang yang pernah melakukan kesalahan terhadap kita????

Dengan MEMAAFKANNYA..!!!

Reactions:

2 comments:

fiefa niesa said...

i'm proud 2 have u as my sister... :) kak ngah syg kcik sgt2..

biar la apa yg dh kita alami 12 thn lalu hanya kita ja yg tau n rasa.. hanya Allah ja yg tahu apa yg kita lalui selama ni..

Fath_n!e$@ said...

thankz kak ngah..pepagi nih dh bg kak cik ujan ribut + taufan....biar kan semua nya berlalu...