19 October 2010

My heart hurts...

BY Fath_n!e$@ IN No comments


(n_n) Assalamualaikum  (n_n)

Sorry semua if entry kali ni menganggu korang semua. Me memerlukan tempat tuk me luahkan per yang me rasa sekarang ni. Me tengah serabut sikit sekarang ni. Seperti yang me pernah maklumkan sebelum ni, my beloved blog ni lah menjadi tempat me meluahkan sebahagian dari diri me..Baik yang suka mahupun duka. So, terpulanglah pada korang-korang yang tetiba terjenggah ker blog me ni. If korang tak senang hati dengan entry2 dalam blog me ni, just go..
 Ketika ini dan saat ini, me tersangat sedih. Me terguris hati gila dengan my brother. This year, ni la kali keempat me telah kerugian air mata. Huh.!! tak suka.. Me gagal tuk bertahan. Me tak kuat. Kenapa dengan orang lain me kuat, tapi bila time bab famili, me tak kuat. KENAPA??????
Kenapa sebab benda kecil pun nak diperbesarkan? Kenapa? 
Kenapa nak pentingkan diri sendiri? Kenapa?
Pasal bende kecil pun, semua nak ungkit itu ini. Me sangat sedih. 
Kekadang sampai satu-satu ketika, me rasa macam nak minta tuk di"transfer"kan ke KL. 
Me boleh minta, if me nak. Tapi me terlampau memikirkan keadaan orang lain. Me tak suka pentingkan diri sendiri.. Tapi kekadang bila terlampau menjaga hati orang, hati sendiri yang terguris dan terluka. 
Last2, makan hati sorang diri. Padan muka me. Me pikir, if me g KL, sapa nak jaga mom me? 
Even kekadang stay 2 orang kt rumah pun leh gaduh2 manja2 gak..hehehe.. 
Biarlah orang lain nak kata per pun. Anak mom ke, apa ker? Ada me kesah..!!! 
Time ada peluang ni la me dapat stay dengan mom. Gi kerja sesama. G terawih sesama. Gi bazar sesama.
Memang, me akui, dulu me seorang yang keras hati. Tapi itu dulu. Pantang terusik, sure akan fire balik orang tu. Tak heran dah. abang, adik, kakak. Hahaha, even gaduh adik beradik tu, biasa la. 2, 3 jam ok balik. Tapi itu dulu.. 

Sekarang me cuba coolkan diri me. Me tak melawan. Last2 nangis sorang2. Padan muka me lagi..
Salah satu cara me nak lupakan semua masalah me, me akan sibukkan diri me. Sebab tu me suka bekerja. Kekadang tu, bila terlampau workcholics sgt, + pressure, me sangat suka. Even akan bakal sakit kepala dikemudiannya..Hahaha.  Selain tu, me akan gi bersukan. Even sekarang tak sekerap dulu, tapi dengan bersukan, me dapat release tention + problem. Sekarang nak gi holiday jer....hahahaha. kerja penat-penat, kumpul duit, ujung tahun travel...lalala. Best..!!!
Nota :- "...Dalam ketenangan ada keresahan,  dalam keresahan ada kekalutan. 
Dan dalam kekalutan ada DIA untuk mengadu & mengharap.."

Reactions:

0 comments: