11 October 2010

Kenapa perlu menjadi parasit sesama bangsa?

BY Fath_n!e$@ IN 2 comments

Hye dear... 
Entry me kali ni kurang best skit. Tengok dan baca tajuk saja, den udah tak berkenan.
U know why? Me tak tau la apa nak jadi dengan orang-orang sekarang nih.
Terdapat sebahagian manusia diluar sana telah menyebabkan
me terpaksa untuk meletakkan title sebegitu.

Pagi-pagi lagi me dah terpaksa breakfast dengan benda-benda
yang me rasa it's small matter.
Kenapa perlu diperbesar-besarkan benda yang me rasa benda tu kecil.
Tak dak apa-apa masalah pun. Tak menganggu gugat kehidupan seharian korang pun.
Tak ganggu duit korang pun. Yang korang sakit hati tahap gaban apsal?
Korang dosa, me yang terpaksa bfast nih pun berdosa jugak..MasyaAllah..

Me pun bukan baik sangat pun. Adakalanya bila tahap kesabaran
dah mencapai tahap yang maksimum, me memang tak leh nak bendung kemarahan.
So dalam blog ni la tempat me meluahkan semuanya.
Dari bab makan, kawin, it ini, semua nya tak kena pada mata korang.
Apa diaaaaaa?????

Contoh bab hantaran. Terpulang la pada mana yang mampu.
Tak kira la budak tu belajar setakat darjah 6 ker, SPM ker,
dah bakal husband dia nak bg banyak tu, lantak la.
Janji tak ambik sesen pun dari korang. Ini baru satu bab.
Acctually banyak bab lagi. Orang ini tak betoi, orang itu tak betoi.
Tak paham sungguh  me dengan depa nih. Tu tak masuk bab family day lagi.
Time meeting, itu ok, ini ok. Apa ni? Talam muka 14 sungguh.
Tak masuk bab nak g holiday lagi nanti.
Isshhh..!!! Serabut.

Ikut kan hati me nih, mau nyer me tolong pahamkan diorang nih.
Takut terasa hati tahap gaban satgi. Memandangkan me ni telah diajar oleh
parents supaya hormat pada yang tua, me pendam jer.
Malas nak layan orang-orang sebegini. Buang masa, buang karen lektrik ja.
Me ingat lagi, belakang me pun pernahnyer dikata itu ini.
Jangan ingat me tak tau. Silap orang la.
Cuma jangan sampai tasik yang tenang tu tak dak ikan pirana okeyy...!!!!

So, last2, blog ni r tempat me melampias semua nyer.
Sorry my beloved blog.
Only you understand me..
Sayang kamu sangat2x..

Reactions:

2 comments:

Asyraff Zulkifli said...

kita tak boleh nk puaskan hati setiap pihak... penah dengar cerita luqman al hakim? lebih kurang camtu la... kat opis aku pon ada, aku pon senyum je kalau diorang cakap2 camtu. xbest nk dengar, xlayan kang diorang ngata plak kan... hehe...

Fath_n!e$@ said...

aku mls nk layan..last2 dia sendiri senyap bila tak dak org layan....then g cr.pot baru lak..aduhaiii