27 September 2010

Hari yang sungguh terrible....

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Hye everyone....

Me just straight forward jer la ek... This morning me smpai office around 8.00a.m.Hari ni mula2 plan nak posa. Then igt2 balik, sure hari ni busy gila. So dari aku sakit pala tahap gaban dan nak jatuh tahap cipan, baik aku posa esok jer..Hah..!! sungguh.. tahap gaban kot punya busy dia... Non-stop sampai 6.15ptg. Tu pun, me curi2 keluar time lunch gi basuh kereta, isi minyak n drive tru KFC..hahaha..lawak nyer, beli jer KFC tu bawa balik. Tapi makan nyer time dinner..Bonggok ker apa tu??? Kalu boleh nak jer aku nyorok dalam toilet..kihkihkih...

Me berenti solat pun dia cari..Every 15minit sekali intercom..Ya Allah, bila nyer nak siap kje me..!!! wa...so terrible.. Sampai satu ketika me terdiam n lost... Me rasa nak menjerit sekuat hati je...

Tetiba me teringatkan mmber me ada tny, "hg kenapa Fath, tension dgn keje ker dgn orang? ker ada masalah lain? Bagus la kengkawan me semua. Alert dgn persekitaran. Hah, me tension dengan orang. Tapi me enjoy dengan keje me...hehehe...Me enjoy wat account. Bcos i like math + account.

Tapi bila sampai satu tahap kena xplaint benda yang sama jer setiap kali nak meeting, penat la mcm ni. Kenapa mcm ni? kenapa tak macam tu? Hello..!!! Kalu korang g meeting 6-7 kali, meeting yang sama, present pun format yang sama, takkan la tak dapat tangkap lagi apa yang korang present selama ni.?? Takkan nak kena xplaint setiap kali nak g meeting. Org dah bagi supporting document n attachement, please read la. Me print bukan nak tebal kan fail.. Tapi tuk baca.tuk refer. How u can get the amount. Where the amount come from??? Please la.Basic accounting --> debit, credit.. DUIT MASUK -->; DEBIT, DUIT KELUAR --> CREDIT. easy rite??? jangan penin2kan kepala tu. Account kita/ company berbeza dgn account Bank. If kita ni institusi kewangan lain la. DUIT KELUAR --> DEBIT dan DUIT MASUK --> credit. Sampai satu tahap, aku dah malsa nak bertekak lagi, seperti aku pulak menegakkan benang yang basah, aku jawab apa kt director aku --> Tn. tak per la, esok sy bw sy punya kita n show kt tn. k!!! haha...mls dah... Tp bila pikir2 balik, lawak jer...ada ker accountant jawab mcm tu..kihkih..bior jer...lantak la..bila accountant vs IR..hahahaha..so funny..like ayam ckp dgn itik kot..!!!

Walau apapun, me dah ambik n apply cuti half day 29.09.2010 ni..hoooraaayyyyy.!!!

Reactions:

0 comments: