17 September 2010

2 Syawal 1431H = 11.09.2010 - Part II

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Ketemu kita kembali dalam ruangan blog me ni..sorry sangat, lambat lak nak update......semalam seharian kuar..lagipun nak menaip ni, dia memerlukan mood...

continue part II :-

Pagi after bfast, dalam kol 10.00pagi, aku bersiap-siap untuk pergi open house rumah zira, my x-click @ Eng Teh & Associates. Otw gi Ara Kuda, aku dapat ko from my cousin..Dia kata dah exit tol Bertam..Alamak, aku dah setengah jalan ni..hurm, tak per..aku just suh dia pergi dulu rumah, aku nak gi rumah mmber jap...setengah jam lepas tu aku akan balik... Aku smpai rumah mmber setengah jam selepas tu..dlm kol 11.30 pg. Bawa car mmg tak hinggat la...tekan jer...hohohoho...(hurm, that's y nak cr kereta yg leh speed n drag..cewaahh) Aku stay rumah Zira dekat sejam. Mendengar cerita dia kt office, mmg tak berubah macam dulu...Macam manala staff2 kt situ nak bertahan lama..(tp acctly, mmg pun 'org' lat c2 tak nak staff2 dia lebih more than 3 yrs, dengki punya pasal. if more than 3 yrs, staff dah leh dpt license professional) Aku terlihat jernih-jernih air mata dalam mata dia.... aku tau apa yang dia rasa, sebab aku dah pernah rasa. Disebabkan aku dah lama bertahan, jadi aku mengambil risiko dgn quit from that company. Aku memang dah tak boleh nak tunggu lebih lama lagi.

Aku masih ingat lagi, time aku bagi resignation letter, my boss seboleh-boleh tak nak aku resign..sanggup suh aku berfikir lagi. Sanggup naikkan aku nyer salary, dgn 2 mth bonus...Tp hati aku dah tak boleh nak kerja dalam situasi dan environment tu lagi...Aku tolak semua tu.. Tp Alhamduliilah, dengan permergian aku, at least aku dpt tolong mmber2 aku supaya diorg pun dpt bonus jugak, gaji pun naik jugak. Alhamdulillah...tp yg tak ubah nyer, bila malay tindas malay sendiri..apa kes?? Sudahhhh..malas dah nak ingat cerita lama...

Aku smpai rumah dalam kol 1.00 tghari..Nasib cousin aku tak balik lgi..Dia balik kol 2 lebih..bercerita pasal cousin aku nih, dia ni ada firm sendiri. Dan dia jugak offer kt aku tuk jg branch dia kat penang.. tp memandangkan aku dah keluar line audit, aku slow jer dulu..tp aku dah minta permission dia tuk jadi aku punya supervisor supaya aku leh dapatkan license professional aku as MIA mmbers..that's one of my dreams...Thanks Hakim...tp jgn risau, aku still akan help dia..aku akan wat audit jugak..bcos i love acctg so much...even dah sakit kepala aku..hahahaha..math + acctg +me tak dpt nak berpisah...tp aku upset skit, sebab tak dpt nak jumpa dgn Tok Ndak. it's ok, esok akan pergi rumah dia jugak...hooorraayayy..i love my famili so much...muuuaaahhhhzzzz..dan sebab aku terlalu pentingkan famili aku la, aku akan stay kt penang selama nye..hopefully dpt la jodoh dengan org penang gak. Aku nak jaga mom aku...tgk la time raya ni, sapa yg nk tolong mom wat itu ini..hurmm..mom, kak cik sayang mom forever n ever....

Malam aku ada dinner a.k.a reunion @ Penang Golf Resort (PGR). Yang pergi aku, Saidatul n Nurul. Sampai kt sana, sorang pun aku tak kenal..hahahha...alwak giler..tp km semua mmg gamble jer..belasah jer..Dalam kol 9.30, my bro.msj me n inform nak dtg raya..me kata ok dtg jer, my mom ada...hehehehe...lagipun aku mmg dah decide nak blah awl..around kol 10.30 me n da geng blah. fuhh,,, nasib tempat strategik..dekat dgn pintu belakang..cayolah...

So, malam tu, bro.fid n apiz, datang raya rumah....Thanks for coming... before aku nak keluar gi PGR, aku mmg dah wat siap2 spagetty. bukan apa, tghari td, my cousin der inform kata mak tih nak datang petang..alih2 tunggu tak datang. memang rezeki diorang...ntah la rasa pa..sakit perut ke tak..hikhik( sorry bro.fid n apiz if korg sakit perut). So malam tu, tetamu yg terakhir diorang la...

Dah habis satu hari raya ke-2... nanti aku update part-III lak k, tuk raya hari ke-3...

Reactions:

0 comments: