17 July 2010

Kemanakah perasaan ini pergi...???

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam...

Hye semua...sorry lama sangat tak bukak blog ni. Actually banyak sangat cerita yang aku nak luahkan kt sini.. Ikutkan hati ni, maunya hari2 aku coretkan setiap agenda aku seharian di blog... Blog ni la salah satu nya tempat untuk aku meluahkan segala isi hati aku, kegembiraan aku, kesedihan aku, kesakitan yang aku alami, dalam erti kata lain, semua la... 

Today is Saturday.. so, no agenda for today. cuma plan semalam ingat nak gi office kejap. nak settlekan kerja-kerja untuk director punya presentation 23hb ni kat KL. The problem is, no key. Semalam juga ader la one sis ni, wat cerita2 ada mistik la segala.... Aku malas nak layan.. bukan per, if kita layan "mende" tu, tu yangdok jadi bukan2.. just ignore jer... macam tu juga time aku kena stay 1 week kt lodging @ bangi. Macam2 diorang cerita. hurm..macam biasa, aku malas nak ambik pot. Dah ler time tu aku "peot"..siot jer... Arrghhh..lantak...yang aku tau, aku ada Allah... takut pada yang SATU.. aku ada malaikat yang sentiasa menjaga aku. jgn fikir -ve, think +ve. tapi dalam hati mmg r, cuak gak. tp relex jer aku wat. "dia" pun makhluk Allah gak..Tp, Alhamdulillah, sepanjang aku ada kat lodging, semuanya selamat. Nothing happened to me. Apa yang aku amalkan (aku wat macam aku tinggal kt ostel dolu2) adalah pas maghrib, bukak laptop n bukak ayat kursi, then Yassin sekali memandangkan aku dalam keadaan yang kurang suci time tu. sebelum tidoq pun sama jugak, aku akan bukak ayat Kursi + Yassin + Al-Mulk. then trus tido. itu la yang aku praktikkan time sepanjang aku tinggal di Hostel... start form 4  sampaila aku masuk matrik dan uni. Al-Mulk memang tak tinggal...

FYI, sekarang ni aku kerap sangat sakit kepala. tp mmg pun, sebelum2 ni pun mmg aku dok sakit pala.. sampai satu ketika, my sis suh g check. aku jer malas... aku bagi nasihat kat orang lain suruh g check pandai, tp bila kene tang batang idung sendiri, pandai mencari alasannya..hahhaha... Aku jugak memang ada migrain. ntahla tahap berapa dah. sebab nya, once aku kena migrain, semua benda mmg tak leh nak wat. Aku akan muntah sampai muntah yang paling teruk, muntah kuning, then berpeluh satu badan aku, sebelah mata aku akan kabur, bila tgk orang atau tgk jalan, nampak sebelah jer muka orang, once aku ambik mende keras hantuk kepala aku pun, tak jadi pape..sakit sebab kena ketuk tu tak rasa.tp rasa sakit migrain tu yg lebih kuat. aku kena stay kt tempat gelap..dengan kipas yang kuat dan juga time tidoq tutup telinga...tak leh bising2. aku nanti akan rasa serabut. semak perut orang penang kata... macam tu la rasa sakit nyer bila kena migrain.. aku kena migrain ni start form 4. rasa ya 5-6 kali migrain aku yang betul2 teruk kena... nasib la time aku kena tu, aku masih di rumah or hostel..if time aku ngah drve,tak tau la per jadinya... 

Aku ingat lagi, masa form 4 dulu, my BFF, Saidatul, bawa aku jumpa cikgu Rashid. sebab time tu cikgu Rashid yang bertugas. dia bawa aku g Klinik kesihatan kat Kepala Batas ni. sampai sana, aku kene baring dalam bilik doctor. Then diorg bagi aku makan ubat migrain kot. Once aku makan ubat tu, "dia" tolak balik sehingga aku muntah. kira aku tak leh terima ubat migrain. Doctor wat surat kena refer kat Hospital Seberang Jaya. Dah. pulak...kene g hospital. Cikgu bawa aku g rumah tok, sebab time tu my mom keje. And that evening, aku n mom dah plan nak g Arau, tgk my sis lak. sebab nyer esok tu my sis nak kena operation tangan dia. sebba der ketumbuhan lak.. Lepas satu2 masalah. ok berbalik pada cerita aku ni. pastu sampai jer kt umah tok, ada my untie. Cikgu nak suruh my untie jadi waris, sebab ti pape hal kena ada waris. sebab nyer lagi aku kena refer bahagian emergency nyer part. Aku pun, bila dah tau kena g hospital, aku tak nak r.. Tak nak aku masuk ospital2 ni. Aku pun bagi la alasan kat cikgu kata aku akan g dengan my mom petang nanti. kononnye la. tp padahal, nak mengelat dr g ospital. hahahaha...aku pun terus tinggal cikgu n my BFF. aku terus masuk umah n tidoq jer.. 3 hari lepas aku balik dari arau baru aku gi Check..hehehe..

Aku sebenarnya ngadap my laptop ni bukan pasai pa, sebab got work to do lol....tapi, terasa nak bukak blog aku yang dah nak berabuk dah ni. hehehehe.. cerita pasal my journey to Jakarta pun tak hbs update lagi. Once bila bukak blog aku, mmber yg mana der dalam list aku pun banyak yg dah update blog2 diorang..hahaha... aku terlepas cerita korang la nampak..tak per2, i will update later korang nyer cerita. 

Untuk korang nyer pengetahuan gak, this month sahaja, ada la dekat 6-7 kali aku gi pekena western food..apa kes...macam mana dengan diet ko haa..??sengal tol r... nasib2. nanti continue balik. pizza 3 x, KRR 1x, mc'd 2 x, KFC 2 x. lu fikir la sendiri.. nak wat macam mana, dah der orang nak treat me..heheh..orang tua2 kata, rejeki jgn di tolak yer..that's y la i makan jer semua. hihihi... yang ber"kafien" ni jangan cakap la.. Radix, nescafe, coffee guarano kapucino, semua nyer aku blasah. ikut kan org2 migrain ni, mende2 ni la kena elak. tapi aku nyer prinsip, makan dulu, sakit kemudian. bila sakit, kita stop jap. pas dah okey, kita makan balik...hehehe...boleh pakai tak????

----------@----okey stop cakap mengenai makan + sakit + kerja ----@---------@

Now talk about my feeling..!!! hahaha... masih adakah perasaan itu??perasanan apakah itu? CINTA??? ape tu??? statement macam poyo jer kan? ada la, per lak tak der nyer. CINTA pada yang SATU - ALLAH. tapi pada "human a.k.a man", ntah la..belom lagi kot...kuikuikui.. hurmm..pikiaq2 jgn tak pikiaq noooo...

Macam mana ek aku nak kata. Wat masa ni, aku tersangat2 sibuk dengan life keja aku. sedangkan nak keluar dengan BFF pun aku tak sempat. Banyak kali jugak la plan nak g tengok wayang, main bowling terpaksa di cancelkan. Cian kat korangkan. hurm....sorry my BFF Aisya, Saidatul, Xanna... inikan pula pasal lelaki.

Sejujurnya, tiada lelaki dalam hidup aku sekarang ini. aku tak sempat pun nak fikirkan semua ini. Yer betul, dulo memang ada yang nak serius dengan aku. Tapi sorry to that guy, i can't accept u. Yang pasti nyer bukan orang penang. tapi orang sebelah pantai timur. Aku dah kata kat dia diawal persahabatan kami, aku tak nak libatkan hati dan perasaan dalam persahabatan ini. Okey, dia leh accept. Acctually aku dah kenal dengan dia 7 tahun. tapi persahabatan kami terputus. masing2 hilang... aku kenal dia time matrik. then ater 1 yr kami kawan, km lost contact. then dia dapat carik no hp aku dr my fren after 3 yr. then tak lama pas tu, aku tukar lagi hp number. kebetulan aku cbuk dengan study aku dekat uni, so mmg lupa terus r that guy. hehehehe... pastu, last yr, macam mana ntah, aku check2 hp aku, aku tgk hp n. dia masih ada dalam simpanan aku. mcam mana aku leh simpan, sebab aku akan tulis semua no2 phone kat dalam buku..kire wat manual r. aku tak nak hilang lagi. that's y la aku simpan dalam buku. bila aku kemas2 buku lama, aku terjumpa no.dia. aku tak igt aku hantar msj per kat dia. ingat kan dia pun dah tukar no, tp dia still lagi guna that no. so, start last yr la kami berhubung balik smpai sekarang.

Tapi bila dah jumpa balik lepas bbrapa tahun lost contact, masing2 pun update r cite masing2. Dia tanya aku dah kawin ker belum semua.keje mana? mcam2 la. After 3 months, tetiba dia mcm lain sangat. Dia nak serius dengan aku...hah?????????? takut nyer.,... tak suka.... terkejut aku. semua macam2 perasaan aku time tu.. tu yang dkt FB tetiba cakap bab2 kawin semua la..hahah..time tu pun aku mcm tak betul...jap2 aku fikir, betul ker dak ni?/ ish2 confius aku.... Dia tanya aku, bila nak kawin? aku kata la tiada dalam budget 2009 n 2010 sampai budget 2012 pun masih tak der... time tu PM kita dok cbuk cakap pasal budget 2010. tu yang leh terkeluar pasal budget2 ni. once dia tanya dengan aku macam tu, mula2 aku jawab r memain, igt kan dia pun memain, leh lawak2 pasal kawin2 ni, aku kata tunggu "that org' tu masuk meminang r., jawab aku. ..aku pun nape la gatai g kata macam tu ( niat kat hati nak lawak2 jer) dia kata serius ker?? ujung tahun ni dia hantar rombongan... dahhh pulak. gila2..kerja gila. aku kata kat dia--> dah2 stop talking about kawin2 ni. aku just memain jer. melawak jer dgn dia.. rerupanyer dia take serius. sorry.....

Aku pun terang la dengan ke sekian kali nyer nyer. aku tak nak kawin lagi. banyak lagi yang perlu aku capai. kumpul harta pun tak sempat lagi. Dalam erti kata lain, aku tak suka dengan commitment. once aku couple ker per, aku takut aku tak leh bagi commitment. Sedangkan nak commit dengan diri sendiri pun tak dpt g. huhuhu... Tapi itu dulu.....sekarang ntah..... Skrg ni pun aku tak smpt nak msj2, calling2x..dulu yer. b4 aku keje tempat baru, selalu msj semua, tp sekarang tidak lagi...dia cbuk aku pun cbuk..Sorry againt..... (p/s:- masing2 mendiamkan diri. hopefully dia happy dengan life dia)

My "teman" dulu pun dah bertunang. bagus la. Itulah yang terbaik.. PJJ ni susah skit even kita pernah satu matrik dulu. "that" gurl better than me. "that gurl" lagi dekat dengan dia. Alhamdulillah... tp sekarang ni pun aku dengan dia dah lost contact. aku pun dah ilang no hp dia. cuma terjumpa kt FB jer.  dah dia Add me as a friend, aku just apprved it. Dia dah happy dengan kehidupan dia. bgus2....

Bila tanya perasaan aku ketika ini, i don't have the answer..tak leh nak jawab. if ada, adala, if tak der, tak der la. just follow the flow. tak ke mana pun, biar dia datang dengan sendiri tanpa perlu di paksa. orang kata wat per cari jauh2, sedangkan depan mata dok ada. hurmm....DEPAN MATA?? hurmmmm (^_^)

Dan aku cukup tak suka dengan orang itu ini rekemon. match orang itu, match orang ini...eee....mmg tak suka. nanti2 orang2 yang dok rekemon tu lagi wat aku menyampah nak tgk. aku pun tak desperate lagi nak mencari2 semua ni...ada la member2 aku macam desperate jer nak cari BF. aku tak nak cari BF, tapi nak cari SUAMI yang leh bimbing aku dunia n akhirat. Dalam erti kata lain, aku nak mencari seorang IMAM dalam SOLAT aku.....

p/s:- nasib my mom tak bising2. dia tau anak dia macam mana. n my mom pun tak paksa. tak der nyer mcam orang dulu2 nk tolong cari kan jodoh untuk anak..biar pilih sendiri. mom kata, t papehal prob.at least anak2 tak salahkan parents. betul2x

Reactions:

0 comments: