29 June 2010

Sejenak bersama Dato'

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam, hye semua...sebelum aku meng"update"kan cerita aku mengenai perjalanan aku sepanjang holiday ke Jakarta-Bandung, aku nak story yg ini dulu...

Sepanjang dua minggu ni, aku terpaksa memerah keringat, dan juga otak aku bagi menyediakan slide untuk presentation bcos Dato', our BIG BOSS wants to come to our office.. Hari-hari jangan kata la, selalu balik lewat. Paling awal kol 6 ptg. Perghhh pressure tahap cipan. Tido plak, lepas sebahyang Maghrib, then bangun mandi dan sebahyang Isya'. After that, continued keje plak kat rumah...penat siot...tido lewat..bangun awall....kali ni banyak pengorbanan siot....Dengan bermacam-macam perangai aku terpaksa face. cara orang itu mcam ini perangai dia, jap g org ini, mcm ini plak fiil dia....semua nak cepat..bagi takkan 5 minit, dh tanya, siap dah ker???

Pressure...!!! jangan cerita la....sampai aku rasakan macam nak pecah kepala otak aku nih...time macam ni la kita dapat lihat sikap seseorang itu....itu semua aku tak nak cerita...menyemakkan sajer aku punya blog ni.

Hari ini  Dato' Chong (MD), Mr.Ooi (Director, IESSB), and Mr. Abraham (Consultan for KISB) datang  ke our office, KISB (Northern). Seperti tahun2 sebelum ini, Dato' and the team akan datang ke setiap region. Tepat 9.00 pagi Dato' tiba dan meeting bermula sebaik sahaja Dato' tiba. Aku telah ditugaskan untuk membentangkan laporan kewangan company kepada semua yang ada didalam meeting room. Antara nyer adalah selain dari Team from KL, terdiri daripada Tn.Hj, dan semua executive including SI manager.  Lebih kurang 15 orang. Pada peringkat reheasal, aku agak gugup, tapi Alhamdulillah, syukur pada Allah, segala-gala nyer berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah berbangkit. Cuma terdapat peringatan ataupun amanat dari pihak Dato' di mana , beliau menyatakan supaya kita, KISB (N) bersedia untuk berdiri di kaki sendiri, try to face the transformation...Banyak lagi amanat beliau pada kitaorang.

Mujur degupan jantung aku normal ketika aku membentangkan laporan kewangan. Ini tidak menjejaskan suara aku yang terketar-ketak seperti sebelum ini....Alhamdulillah ... Dato' asked my name, so i just told him my full name...he said, " wahh,,, so difficult to remember haaa.." semua orang ketawa..hemoih2x..... Beliau kata lagi.." ur name like arab gurl haaa..."Mr.Ooi pun macam tu jugak.. but he said, "ur name easy to remember"..ye r, lidah org utara..heheheh...apa2 pun semua berpuas hati...Amin...

Cuma yang tak syok nyer...ada DURIAN...aku hari ni sakit kepala satu hari bukan disebabkan oleh pressure wat presentation, tp sakit kepala sebab bau DURIAN...tak SUKAAAAA...nak termuntah tau tak....huh....tolongggggg....!!!!

Reactions:

0 comments: