01 April 2010

Advanced Birthday Present

BY Fath_n!e$@ IN No comments

KeBayA  nYoNyA

Salam.....

Hye everyone....today April 1st, 2010 (Thursday). Lagi 14 hari lagi aku bakal menjenggah ke satu lagi tangga usia iaitu 25 tahun. Oleh kerana this month tersangat ramai kengkawan aku celebrate birthday diorang, aku nak buat advance wishing... HAPPY BIRTHDAY TO YOU...!!!!

Yeah., aku bakal masuk 25 tahun...terlalu cepat sangat. Dan pada ketika ini, aku merasakan aku masih merasakan seperti berada di alam awal 20-an..oh..aku sungguh rindu akan saat-saat diawal 20-an. Kerana diketika itu lah aku bergelar seorang siswi di muka bumi UUM...(alamak..sob..sob...kangan bangat sama teman-teman semua) Sekarang dah nak masuk pertengahan 20-an... masih di peringkat tidak terdesak untuk mencari pasangan hidup..kerana bagi aku, "itu" belum lagi ada dalam perancangan hidup aku until 27 tahun.Mungkin..!!! aku hanya merancang, Allah yang menentukan segalanya..... (tapi smpai sekarang masih belum jumpa Mr' Right..mcm mana tu???)

Kita tinggalkan dahulu semua itu, sekarang aku nak ucapkan terima kasih kepada my sister, Kak Ngah atas advanced present minggu lepas.....cantik sangat...gi pun dah lama tak pakai baju kebaya..apatah lagi kebaya nyonya. Seumur hidup aku, aku tak pernah mencuba baju kebaya nyonya. This time, kak ngah telah menghadiahkannya...Very nice... warna maroon...Hurm, my Bonda pun kata better than another one..


Yer, my kebaya nyonya ala-ala ini la..just kain dengan selendang jer berbeza..Yang aku nyer tak der selendang..tp boleh jer nak carik..erm..tp rasanye tak yah kot...rimas ar.... Haha..citer pasal rimas, aku teringat dulu, kengkawan lain semua nyer dress-up sakan, huh, aku, relex...simple n gamble...balik uni pun pakai track-suit jer..kahkah.... kuar gi town pakai seliper tak pun aku pakai sport shoe. Putih aku yang cun tu jer..diorang siap dengan high heel segala...huh..rimas...papepun sport shoe aku tetap di hati... baru-baru ni, aku baru jer sambar new sport shoe..khas tuk g jejalan..hahaha...no more sandle....tp kalau nak cite, memang banyak gilos...pasal kain batik, semua la..nanti-nanti la...hukhuk....

Thanks Kak Ngah...Kak Chik sayang Kak Ngah. sangat-sangat. Thanks juga memahami kak cik, even kekadang gaduh tetap gaduh...tapi gaduh-gaduh pun, kita still kumcing.. Kak Ngah, kite kena kuat untuk our Bonda.... 

Bonda + Mummy + Mak + Mama = u r our idol.. Kak cik n kak ngah sayang sangat.... (^_^)


Reactions:

0 comments: