07 March 2010

Dinner @ Matahari Grandball Room Hotel Equatarial, Penang

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam,
Hye everyone...FYI, on 5th March 2010, i and officemate had dinner...Jemputan atas Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Pulau Pinang (DPMMPP) kat Hotel Equatarial, Penang. Acctually, i dont know when dinner started. Balik dari office awal. Dalam kol 4.30ptg kitaorg dah blah dari ofis. Tapi, aku transit kat umah my click, area TESCO jugak...dekat jer dengan ofis. cuaca hari tu sangat ler panas...tp bukan hari tu jer, hari-hari sebelum nie pun sama jugak....


Semua yang pergi dinner tu, Kak wani, Kak Ina, Kak Zahas, Wahiza, me, Zul, Adli, Tasha, Fienas, and Nani...All of us adalah staff @ Hisham and Co. we are special guest on that nite...tak payah register semua..wakahkah...Gudss....Berkumpul kat office kol 630. tapi 'the senior' lewat skit..around kol 6.50 baru nampak batang hidung...Macam biasa, Janji M****u.......

Perjalanan yang sangat lancar, cuma the other side, traffic jam tersangat la teruk. Normal for island people bila esok tu cuti..semua pulun nak balik seberang.....nasib baik aku keje area seberang, tak penin kepala..hikhik...around kol 7.30p.m sampai kat parking lot. trus shoot g surau mengerjakan kewajipan first kepada-Nya..Selesai solat, kita orang trus naik ke lobi menuju ke Hall. 


Macam biasa, bende yang tak berapa best adalah --->  protokol... Aku pernah menjadi AJK tuk protokol, so i know that situation....tambahan pulak bila melibatkan orang-orang besar. perghh...tunggu diorang, lapar ler perut aku....kol 9.00pm baru dengar kompang, bersilat semua...then berucap lagik...lepas sorang, sorang berucap....hikhik..layannnnn...tapi perut aku rancak menyanyi nyanyi...start makan kol 930pm...time nie memang tak panggung kepala dah. makan jer..sesekali layan jap lagu pop yeh yeh...hahahaha...kire majlis habis dalam kol 11.00 mlm....

Mummy datang pick up around 11.45p.m. nasib tak jam....

Reactions:

0 comments: