20 February 2010

Still in Confius mood

BY Fath_n!e$@ IN 2 comments

Salam….

First for all, before aku teruskan dengan coretan yang selanjutnye, aku nak say sorry sangat-sangat sebab dah lamer gilos tak update blog aku nih……biar betikkkk..ahaks…Last week busy dengan wedding my fren’s Azrini and Muhamad.. Congratulation for both of you..happy sangat tuk korang. Percintaan yang bermula dari internet then bercinta 8 yrs. Dan akhirnya bersatu pada 12.02.2010, kenduri 14.02.2010. Tahniah against. Even penat, tapi tak per,sekali dalam seumur hidup kawan angin bayu aku..kahkah…. Sebelum hari wedding, aku cbuk dengan reunion..biasa ler, orang kuat plus plak dengan person incharge for that reunion…nak kan yang terbaik…hikhik…pape, everything dah settle dengan jaya nyer. 35orang datang…bagus2..satu permulaan yang baik….

Okies, berbalik pada tujuan untuk aku menulis pada time2 macam nie.. If korang adalah follower aku yang setia, (acehceh ^__^), korang mesti tau what happened to me lately nie, berkaitan dengan tempat kerjo aku..hurm, tak per…layan sudahh cter aku nie.. Last Tuesday (16.02.2010), aku baru jer meluahkan isi hati aku yang dah lama terbuku dan menjadi virus dalam hidup aku nie pada kengkawan aku..diorang nie bleh tahan telingo diorang..dah biasa dah dengan keluh resah satu..kire diorang nie pendengar setia aku la…(thankz xanna n aisya). Cite pasal one gurl nie yang aku tak tau apa masalah dia dengan aku..apa yang membuatkan dia tak puas hati dengan aku? Adakah dia terasa tergugat dengan kehadiran aku di situ? Atau pun mungkin aku ada buat salah dengan menolak dia dalam bus time dekat uni.dulu tanpa aku sedari? Atau, mungkin time kat uni.dulu aku lagi glamos dari dia kot? Sampai satu kolej kena..wakakah..bak kata xanna, that gurl jeles sebab kitaorang glamer berkawan dan bergeng dengan mamat-mamat glamos n ensem..ahaks..(if dak2 tu tau yang c xanna puji, aku rasa kembang sebelangga dah nih)…hurmmm…. Argghhh….sampai aku ambik keputusan untuk tidak menghiraukan dgn ‘environment’ yang tidak menyelesakan aku itu..if aku ambik ‘pot’, macam yang aku kata, aku akan ponin + migraine secara free…ahaks…..

Ha, nak dijadikan cerita, rabu hari tue, ‘dia’ punya best fren der problem dengan audit pasal deferred taxation…aku? Tau ker? Hehehe..bukan nak membanggakan diri, minta simpang..(nauzubillah jika penulisan ini membangkitkan keriakkan di kalangan follower aku), tapi memang aku tau..orang kata ilmu jangan disimpan, if disimpan, tak berkembang..hurm…so aku menyebarkan ilmu2 aku tu. Start from there and that day, everything change….aku pun dalam kekonfiusan…Betul ke tak nie..??aku kah yang bermimpi di siang hari? Time balik, selalu nyer if aku say bye2, sorang pun tak bersahut..ok, fine. Aku tak kisah…aku memang hati kering skit..lagi diorang buat mcm tue, akan akan wat dot no jer…hikhik….tapi, kali nie lain, bersahut2 plak tu….ish…aku still lagi konfius…betul ker? Semua nie berlarutan til Friday…kuar makan sesame, naik keta aku, ok, baru la aku kena percaya..ego diorang dah runtuh…That’s y la aku kata kebenaran sudah terserlah….hikhik…ALhamdulillah…syukur…..

Yang tak boleh blah, “tak per, I Tanya Fath,” what? She want to ask me about account + audit….hahahaha..dia sebut nama aku????kahkah…..yang lagi aku tak boleh lupa, before aku kuar gi jumpa client, dia pesan, “fath, jangan lupa ambik millage”….what???hurm…. Good2… apa2 pun, even dia dah ok dengan aku, aku tak sesekali mudah untuk mendedahkan segala-gala nyer pasal diri aku nie….hurmm…..

The E.N.D…..

Reactions:

2 comments:

farhana said...

1 kolej?? siapa? i kenal ke? meh gitau sikit siapa. ehehehe.

Fath_n!e$@ said...

yup dia dak klej kita......ala, u tak kenal, sebab i pun tak kenal dgn dak tue..time keje nie jer baru tau dia dak kolej kita.....g pun dia junior sem. tp senior dr segi umur..dak dip.akaun