20 February 2010

13.02.2010 ~ Sabtu

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Salam.... 

Sedikit coretan mengenai reunion badawian batch 1998-2002.. Bertempat di Secret Recipe KB..Untuk pengetahuan korang reunion nie dirancang hanya sehari...tp sebenarnyer, before plan nak wat reunion open to all student batch 1998-2002, aku plan nak wat yg BC1 time form 1 and 2, skali hasrat ini disuarakan oleh en.Zhafri supaya dibuka kepada smua orang batch kita. dia kol aku kol 11.00 mlm..time tu aku already nak tidor. aku kata kat dia, baik ko suh aku wat open tu time kol 7.30 esok, bila dah semua datang baru open..mcm hampeh...hahaha..lawak2... aku pun bangun dri katil aku menuju ke komputer. terus on FB. aku msj nizam tny pendapat dia mcm mana, sebab mula2 nak wat reunion nie, aku minta pndpt dia dulu, pastu baru on. hurm, dlm hal nie pun aku still tny pndpt dia gak... so, dia on jor... hurm, bgus2... aku pun tanpa berlenggah lagi wat event, then invite mana2 dak badawi yang batch aku.then suh diorg invite kengkawan lain yang ader fb, tp tak der dlm fb aku, disusuli pulak dengan msj melalui hp.

Then, respon yang dapat bagus jugak...yg invite dlm 25 orang...tapi yang confirm datang 8 orang. maybe datang 9 orang...hurmmm aku tak kisah. sikit ker, ramai ker, aku still akan on. sebab dah banyak kali tertunda. sampai hari 13.02.2010 pun aku still remind diorang suh datang..bertawakal jer la.... time kol 7.50, Ilani kol aku, tanya aku ada mana..aku g tau, tgh pakai tudung.aku kata ko kuar dalam masa 10minit lagi,...sebab aku nak pena g pick up aisya and fathiyah... sharp kol 8.00 aku kuar. then trus g ambik tiyah and aisya....

Sesudah aku parking, tengok mawarni dah smpai..sian dier...then aku ajak masuk..kitaorang lepak kat luar dulu..sementara tunggu kawan kawan lain. then, sorang lagi sampai, Dayah mern.. so skrg ader aku~ Fath, aisya, tiyah, ilani, dayah mern, and mawarni, 6 orang kami. bersembang macam ada 18 orang...ahaks....arghh, tak kesah..that day is our day.  muahahaha... tunggu punya tunggu sampai kitaorang pindah masuk dalam, tak nampak muka2 diorang lagi. Depa nie jadik datang ker tak nie.... aku kol Zhafri, on da way...kol acap, on da way jugak, kat traffic light..aku, kitaorang order dulu..sebab pelayan2 nun di sana dah pandang tinggi kat kitaorang..hahaha... kol 9.00mlm, dah nampak orang datang....tapi tak masuk2 lagi... malu la konon, nak sembang la konon, tunggu kawan2 la konon...jam dah menunjukkan kol 9.30, aku kuar g panggil a.k.a menjemput dif-dif yang tak hormat, kihkuhkoh..masuk ke dalam ....

Then masuk la satu group...ada lagik kat luar nun.. sampai la si acap, zhafri, rais. faiz, faizal,nizam, amir, amirul, syauqi, shazmir, asiah, niesa, emilia, nurul hani, nasrul akma,wan, rahman, hafizal, man, fakhrul, syed farid, dan ada lagi 3 oang aku tak ingat nama..sorry sangat bleh terlupa nama plak..hukhuk... semua dah order minum. hurm, zhafri sebagai pembuka majlis....mmg kena dgn kerja nyer..skema badut ayat dia...hahaha..yer la, orang TLDM. hurm then seterusnyer sesi pengenalan diri..ye la, dah 8 tahun tak jumpa..aku plak 10 tahun..sebab nyer after form 3, trus blah g teknik..tak sempat nak kenal dengan budak2 kelas baru....hikhik...  

Habis jer kenalkan diri masing2, jam pun dah dekat kol 10.30mlm..so, kitaorang trus bayar, then sambung citer kat luar plak..hahhaha..lepak kat luar smapai kol 11.15 macam tu..(tak ingt).sesi bergambar reramai.....hehehe... niam dah lapor.aku pun lapor gak, trus kitaorang g makan n smbg story kat bertam plak.area ilyana nun...igt ramai dh blah..rerupa nyer, semua pakat lapor..hikhik.....so, aku, aisya, nizam, zhafri, acap, asiah, faiz, faizal, syauqi,n pak met trus shut g makan, pekena nasik....aku blanja..saja tak nak g tau...diam jer...hikhik...kira kitaorang betul2 balik n blah dalam kol 12.00mlm....hahahha..best sangat.. aku memang terkejut gilos bila ramai yg bagi komitmen datang reunion nie. ni la yg bg semangat tuk wat yang lagi proper....

Thanks kengkawan semua......nanti kita wat lagi k...bila ader cuti yang panjang2 skit..baru la semua balik. maybe time raye kot. Kepada kengkawan yang sedikit jeles dengan reunion nie, next time join okey.jangan malu2, or segan2, aku pun bukan kenal dengan semua orang..hehehe...time2 macam nie la nak bersatu bali...betul tak? so, next time join ok....
The end.......^_^

Reactions:

0 comments: