09 January 2010

Satu Permulaan.....

BY Fath_n!e$@ 2 comments

Salam..hye my followers...(mcm ramai..hehehe) hurm, fisrtly, sorry sangat2 b'cos dah lama tak update my blog....busy skit....even busy, tp ttp C.O.O.L. no more tension but more happy...hahaha...(kene slalu beringat tuk diri sendiri n tak terbabas dari azam tahun baru)

1st day @ new office ~ everything ok...cuma dlm proses membiasakan diri dengan keadaan persekitaran yang baru. bukan ape, before this dh terbiasa dengan keadaan terlalu high pressure... segala tindak tanduk sentiasa kene tunduk...hehehe...like ayam patuk padi..nobody berani nak panggung a.k.a angkat kepala..because of that 'mem'... hopefully she will be change..bukan apa, for company..if tak, akan ader lagi staff2 yang bakal angkat kaki...pressure dgn kerja it's normal..tp pressure dengan sumone akan menambahkan lgi dosa2 yang telah sedia ada.... even aku tau skrg nie pun bila recall balik this thing, turut jugak menambah...muahaha..ish.... keadaaan d ofis baru ok..no more tension...may be sebab tak der byk sangat keje lgi..tp mcm yg d sebut td, tension dgn keje ok, tp tension dgn sumone sgt2 susah tuk get long.... tp dekat 'new opis' semua 'click' baru ok...happy, bg tunjuk ajar, mmg happening kat sana.... hopefully, this company adalah yang terakhir co.private yang aku masuk before aku dpt goment. Apa yang penting, i'm still learning. and by next yr i will get my M.I.A member..insyaAllah...

Sepanjang seminggu bekerja, bila balik rumah, aku dpt rasakan perubahan dengan sebelum nie. Dah tak sakit kepala, tak migrain.if tak, selalu aku sampai2 umah trus sembahyang, then trus tido jap..sebab nak ilang kan kesakitan kepala aku...sekrg tidak lagi... kat sini mcm satu keluarga..tiada jurang...tak der cik ker encik, ms. or what..tp kite still respeck senior, manager, n bos. cuma yang b' encik dgn bos jer...dalam tu semua kak....hurm....the most important, i'm happy with my new company...Alhamdulillah...=)

Reactions:

2 comments:

zEeRa cUtE said...

tak de la teruk sangat kat ex office hg tuh.. jgn memburukkan keburukan d office.. even kt hisham n co tu sume panggil kak.. tapi kat sana tak de zeera ok... so ttp ada kurangnya kat sana... heheeheh

Fath_n!e$@ said...

plse don't mention which co. la...ishhh