16 January 2010

Dugaan pertama...

BY Fath_n!e$@ IN No comments

Ya Allah..dugaan pertama bg tahun ni..perlukah aku brubah menjadi orang lain..??


Pelik tapi itu lah kebenaran yang perlu aku hadapi disaat dan ketika ini.... hurm, kenapa? nothing.. tp itu yang aku rasa setakat ini...kita kena ingat, tak semua yang kita kecapi dan perolehi pada ketika ini disenangi oleh orang lain..dalam ertikata lain, tak semua orang yang kita kenal, suka akan kita...sumtime, semua tu pura2 belaka.....nak wat tak tau pun problem jugak...tp if ambik kesah sangat pun lagi susah..u know y? hati lg sakit...hurmm..tak mau la berpenyakit macam tu..t ader la pulak perasaan P.H.D....hohoho...no!..no!..no!...ape tue? argghhhh....

Aku = pendiam ---> this thing akan happen bila aku kenal dgn orang yang baru aku kenal... for example, bile masuk uni.so, time tu, tuk mulakan sesuatu topic, aku byk berfikir dulu..kita tak tau rentak org mcm mana....sumtime ader yg ok, sumtime der tak tak suka...kang kata plak kite nie, hegeh ker per ke...tp mmg aku mcm tu...aku lambat skit nak mesra dengan orang...more tu berjaga-jaga.... tapi bile diorang dah kenal myself, haa...time tu baru la diorg akan tau aku mcm mana...muahaha...one more thing, time keje..aku memang serius time keje. aku akan duduk diam dan concentrate on my job..may be aku dah terbiasa dengan keadaan yang tension..yang jenis keje bila smpai dateline, semua settle...new environment, so baru la perangai orang...btl tak??hehehe...ala,,, semua tu bisa d atur...Berdiam diri adalah lebih baik dari berkata-kata..Nanti bila berkata-kata, takut melukakan hati orang sekeliling kita...aku luah nie pun sebab nak tenangkan hati aku jer....urmm....it's will b ok then...i hope so...InsyaAllah....

Biarlah per yang aku tulis d sini, habis mcm tu jer....Thankz.....

Ok fren, thank sebab sudi baca luahan aku hari nie....c u next post..hehehe....

Reactions:

0 comments: