24 September 2008

Sayang Sangat.....

BY Fath_n!e$@ IN 2 comments

Sudah dkt 3 bulan aku menjadi seorang pendidik..walaupun ini hanya lah salah satu cita2 aku masa di sekolah rendah dan bertukar2 apa bila semakin meningkat dewasa…(cewahhhayat tak tahan) tapi aku tak terfikir langsung akan jd cikgu..hmmm…

sebenarnya CIKGU adlah pilihan yang terakhir dalam hidup aku kalau tak der rejeki tuk yang lain…tp sekarang die yg bukak rejeki tuk aku dulu….hmmm.. sekarang nie aku dh semakin sayang kat budak2 tu… even kena marah ngan aku tapi diowg still tak serik3 ngan aku… berebut2 nak tolong bawa buku la… nak tolong angkat tu, angkat nie…even pensel case aku pun diowg nk bawa…dh la dengan beg yang berat, nak tambah lagi ngan barang2 aku…

last week, aku g lagi interview…tuk Assistant Accountant…semua dh ok…boss pun dh panggil tuk second interview..pun ok gak..tapi skrg aku berserah jer…sebab aku dh bg tau diorg aku hny available nov.so, terpulang kat diowg nk ambik ke tak..tapi kalu ikut kan pas raya..hmmm…papepun bertawakal jer la.. hopefully diorw leh tunggu aku..hehehe…bukan apa, aku sedih nk tinggal kan diorg tu…(my students)..

gi pun diorang dh nak exam 21-24 hb october…so, aku tak nk lepas tanggung jawab aku…sian kat diorg..t tak der owg nk tolong ajar kalau aku resign awl…biar la sampai hbs contract aku ni…..at least aku tak lepas tangan n semua keje aku settle…tuk g ambik jubah 10hb nie pun aku berat hati nk cuti n tinggal diorg…dah la time tu der sambutan hari raya n hari kanak2..sian teacher tak der time…hmm..tp jangan risau, makanan tuk jamuan hari raya semua aku dh settle kan…so, diorg just tunggu tuk makan….

Keep In Touch ~ SKAR

Reactions:

2 comments:

farhana said...

cikgu cikgu! hehee. sure budak2 tu comey2. ehee

UnPrEd!cT@bLE_gUrL said...

ahaaaa...sangat comelll....
n bijak2 blake...ada ke patut patut sorang nie nama die zul'aiman...time cikgu lain,..cikgu tu kata "zul tunggu apa lagi tu?" tau tak die jawab apa..." tunggu teksi"...km yg nk solat time tu pun tak jdi...hehehe